Een eerste kennismaking in de vorm van een laagdrempelig spel, gericht op een team of een groep werknemers. Hierbij worden, onder begeleiding van Arbeidsadviesgroep, issues op het gebied van duurzame inzetbaarheid besproken en ideeën uitgewisseld. Er wordt stilgestaan bij het huidige werk (hoe goed kan ik mijn werk blijven uitvoeren?), inzetbaarheid (hoe blijf ik aantrekkelijk op de arbeidsmarkt), vitaliteit & gezondheid (hoe blijf ik fysiek en mentaal fit?) en werk & leven (hoe past werk in mijn leven?) Bij dit spel worden prikkelende stellingen en/of uitdagende vragen besproken. Na het spelen van het spel, wordt in een evaluatie stilgestaan bij onder andere: Wat heb je geleerd over jezelf? Welke conclusies kunnen jullie als groep trekken? Zijn er punten waar je op korte termijn iets aan gaat doen? Zo ja, welke? Welke punten die anderen naar voren brachten vond je interessant? Het spel duurt, afhankelijk van de grootte van de groep en de gekozen insteek 45 tot 90 minuten en is uitermate geschikt om te doen tijdens een werkoverleg, een teamdag of om als interventie in te zetten bij een integrale aanpak van duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie.
Workshops
Kennis maken met Duurzame Inzetbaarheid
Duurzame Inzetbaarheid
In deze workshops krijgen uw werknemers inzicht in de waarde-elementen die van invloed zijn op hun duurzame inzetbaarheid zijnde motivatie, vakkennis en vaardigheden, privé-werkbalans en vitaliteit. Verder krijgen zij hulpmiddelen om hun energiebronnen en stressoren op deze gebieden vast te stellen. Indien gewenst wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt om de inzetbaarheid te verbeteren.
Leidinggeven aan Duurzame Inzetbaarheid
Leidinggevenden staan voor de uitdaging om hun team en werknemers te ondersteunen om gezond, vakkundig, gemotiveerd en productief te blijven werken binnen of buiten de organisatie. De workshop ‘leidinggeven aan inzetbaarheid’ geeft leidinggevenden handvaten en ondersteuning bij het bevorderen van de vitaliteit en ontwikkeling van werknemers. Een TNO gevalideerde scan leidt tot een rapport dat inzicht geeft in de status van competenties, kennis en randvoorwaarden. Verder is inzicht in de eigen duurzame inzetbaarheid en het leren in gesprek gaan met werknemers over hun duurzame inzetbaarheid onderdeel van de workshop.