• Verlaag uw verzuimkosten

Begeleiding werknemer

Bij Arbeidsadviesgroep begrijpen we hoe belangrijk het is om gezonde en fitte medewerkers te hebben. Fysieke en mentale klachten kunnen echter een uitdaging zijn voor jouw organisatie en leiden tot verzuim. Daarom bieden wij een breed aanbod aan interventies en behandelingen op maat om medewerkers te ondersteunen bij het voorkomen en herstellen van mentale en fysieke klachten.

  • Arbo en bedrijfsarts

  • Leiding geven aan verzuim

  • Verzuimgesprekken

  • Leiding geven aan inzetbaarheid

Verzuimbegeleiding & Arbo

Ziekteverzuim kost gemiddeld 400 euro per dag. Werkverzuim biedt grondige en persoonlijke verzuimbegeleiding voor uw organisatie met maar 1 doel: Het verzuimpercentage echt omlaag brengen.

Optimale communicatie tussen u, uw (zieke) werknemer en onze partner Werkverzuim is essentieel. Daarom zorgen zij ervoor dat u een vaste casemanager krijgt. Uw casemanager gaat vanaf de tweede ziektedag aan de slag. Deze zorgt er ook voor dat u aan uw verplichtingen (UWV) kunt voldoen.

Verzuim & WIA-casemanagement

Waar mensen werken, kan ziekteverzuim voorkomen. De meeste werknemers die zich ziek melden, zullen binnen twee weken hun werkzaamheden weer hervatten. Maar het kan voorkomen dat een werknemer langer uit de roulatie is. Bij langdurig verzuim start een ingewikkeld, langdurig en bovenal kostbaar traject. De meeste leidinggevenden hebben moeite met dit traject. Een externe casemanager biedt uitkomst.

Casemanager

De casemanager inzetbaarheid (Verzuim en of WIA) voert namens de werkgever de regie over het verzuimproces. Deze zorgt ervoor dat alle stappen van de Wet verbetering poortwachter op tijd genomen worden en verzorgt het contact tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever. Hij mag daarbij niet weten wat er medisch aan de hand is. Dat is ook niet nodig: voor het re-integreren van de werknemer is het vooral belangrijk te weten wat de werknemer nog wél kan. Dat bepaalt de bedrijfsarts, die dit terugkoppelt aan de casemanager. De casemanager kan het advies van de bedrijfsarts dan weer vertalen in concrete plannen voor de re-integratie. De casemanager ondersteunt werkgever en werknemer dus bij alle stappen. Hij kan uitleggen wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn en hierin adviseren.

Proces optimalisatie

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en hoe wij jou kunnen ondersteunen bij verzuim?

Geef hieronder jouw gegevens door en we bellen je op het moment dat dit jou goed uit komt.