Verzuimverzekering2024-01-24T18:15:20+02:00
  • Beperk uw financiële risico’s en kies voor gemak

Verzuimverzekeringen

Een zieke medewerker kost gemiddeld € 400,- per dag. Daarbij komt er veel op je af. Wij verzekeren je tegen deze financiële risico’s en ondersteunen je optimaal zodat jouw medewerker weer snel aan de slag kan.

  • Persoonlijk advies van een verzuimspecialist
  • Arbodienstverlening speciaal voor jou
  • Loon doorbetaald bij ziekte en andere werkgeverslasten verzekerd

  • Een Provider netwerk met de beste zorgpartners uit de regio!

Waarom een Verzuimverzekering?

Als ondernemer wil je geen onnodige risico’s nemen. Verzekeren tegen de financiële risico’s bij ziekteverzuim is vaak wel verstandig voor de continuïteit van je bedrijf. Bij Arbeidsadviesgroep zijn wij er voor jou. Wij bieden:

  • Onafhankelijk advies en een vergelijking van de beste verzekeraars in de markt

  • De beste premies bij de best passende voorwaarden

  • Uitgebreide selectie diensten in onze providerboog om verzuim te beperken

  • Hulp bij wettelijke verplichtingen rondom verzuim en het re-integratietraject

Beste arbodienstverlening door werkverzuim

Is er onverhoopt sprake van verzuim, dan kan je rekenen op de beste verzuimbegeleiding. Je kan bij onze verzuimverzekering kiezen voor de arbodienstverlening van Werkverzuim.

Onze partner Werkverzuim is gespecialiseerd in het begeleiden en bewaken van verzuim en de Wet verbetering Poortwachter. Een deskundige casemanager wordt aan jou als klant gekoppeld en neemt vanaf dag 1 regie op het verzuim. De casemanager is regiehouder op het dossier en verzorgt bij langdurig verzuim
De benodigde UWV documenten zoals het Plan van Aanpak, eerstejaarsevaluatie etc. en adviseert gedurende de gehele Wet Poortwachter.
Met deze persoonlijke aanpak is wordt jouw belang en dat van de medewerker nooit uit het oog wordt verloren.

Voorkomen en beperken van verzuim

Ontdek hoe Arbeidsadviesgroep werkgevers ondersteunt bij het voorkomen en beperken van verzuim met onze uitgebreide verzuimverzekering. Onze providerboog biedt een scala aan gespecialiseerde partners, waaronder 2e spoor trajecten, Burnout coaches, ergonomen, fysiotherapeuten, 24/7 coaching, psychologen, budgetcoaching, en meer. Samen werken we aan het welzijn van jouw medewerkers en de gezondheid van jouw bedrijf. Kies voor een proactieve aanpak en bescherm je team met de verzuimverzekering van Arbeidsadviesgroep.

Waarom Arbeidsadviesgroep?

Persoonlijke begeleiding

Onze ziekteverzuimverzekering omvat meer dan alleen een verzekering en een arbodienst. We zijn er altijd persoonlijk voor jou om te ondersteunen bij het voorkomen en beperken van verzuim.

We houden regelmatig contact met jou en de werknemer om te waarborgen dat we op de juiste koers zitten en dat zowel jij als je zieke werknemer voldoende ondersteund worden.

Budget voor preventie en re-integratie verzekerd

Wij adviseren in veel gevallen een verzuimverzekering met gegarandeerde budgetten voor preventie en re-integratie. Zo helpen wij ziekteverzuim te voorkomen en bieden ondersteuning om jouw zieke medewerker indien mogelijk weer aan het werk te krijgen. Doordat wij de juiste ingangen hebben bij de verzekeraars wordt een aanvraag voor bv re-integratiebudget bijna altijd toegekend.

Volledig aanpasbaar

Pas de verzuimverzekering aan naar jouw specifieke behoeften. Je kan kiezen voor zaken zoals eigen risico, eindleeftijd, de dekking voor oproepkrachten en werkgeverslasten. Als jou bedrijf onder een cao valt, dan kan het dekkingspercentage daarop worden afgestemd. Jouw verzuimverzekering op maat gemaakt voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen over verzuimverzekeringen

Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een verzuimverzekering voor mijn bedrijf?2023-10-10T10:04:30+02:00

Bij het kiezen van een verzuimverzekering is het belangrijk om te letten op de dekking, wachttijd (het aantal dagen dat je zelf het loon moet doorbetalen voordat de verzekering ingaat), en de mogelijkheid tot aanvullende diensten zoals re-integratieondersteuning. Het is verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en een verzekering te kiezen die past bij de behoeften en grootte van je bedrijf.

Is een verzuimverzekering alleen relevant voor grote bedrijven?2023-10-10T10:04:04+02:00

Nee, een verzuimverzekering is relevant voor bedrijven van alle groottes. Zelfs in kleinere bedrijven kan langdurig verzuim van een medewerker aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Een verzuimverzekering biedt bescherming en zekerheid, ongeacht de omvang van je bedrijf.

Wat gebeurt er als mijn bedrijf geen verzuimverzekering heeft?2023-10-10T10:03:41+02:00

Zonder verzuimverzekering draag je als werkgever de volledige verantwoordelijkheid voor de kosten van zieke medewerkers. Dit omvat niet alleen het loon dat je moet doorbetalen, maar ook de kosten van eventueel vervangend personeel en re-integratieprogramma’s. Dit kan een aanzienlijke financiële last vormen voor je bedrijf.

Wat zijn de financiële voordelen van een verzuimverzekering voor mijn bedrijf?2023-10-10T10:03:17+02:00

Met een verzuimverzekering ben je beschermd tegen de financiële impact van langdurige zieke medewerkers. De verzekering dekt niet alleen de loonkosten, maar ook de kosten van verzuimbegeleiding en re-integratie. Dit bespaart je bedrijf aanzienlijke bedragen, vooral bij langdurige ziektegevallen.

Waarom is een verzuimverzekering belangrijk voor mijn bedrijf?2023-10-10T10:02:47+02:00

Een verzuimverzekering is essentieel omdat het de kosten dekt die ontstaan door zieke medewerkers. Dit omvat niet alleen het doorbetalen van het loon volgens wettelijke verplichtingen, maar ook de kosten van eventueel vervangend personeel en re-integratieprogramma’s.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en hoe wij jou kunnen ondersteunen bij verzuim?

Geef hieronder jouw gegevens door en we bellen je op het moment dat dit jou goed uit komt.

Ga naar de bovenkant