Verzuimbegeleiding en Arbo
Ziekteverzuim kan uw organisatie al snel honderden euro’s per dag kosten. Dat is zonde en in veel gevallen ook nog eens onnodig. Werkverzuim biedt grondige en persoonlijke verzuimbegeleiding voor uw organisatie. Wij hebben als doel om het verzuimpercentage echt omlaag te brengen. Wij hanteren een nuchtere blik op de situatie en pakken de begeleiding pragmatisch aan. Op deze manier kunnen we vaak voorkomen dat werknemers (te) lang ziek zijn.
Optimale communicatie tussen u, uw (zieke) werknemer en onze Arbo partner Werkverzuim is voor ons essentieel. Daarom zorgen zij ervoor dat u een vaste casemanager krijgt, zodat er een kort lijntje tussen uw en onze partner Werkverzuim is. De casemanager is uw contactpersoon voor het verzuim binnen uw bedrijf. Zodra een van uw medewerkers zich ziek meldt, kunt u dat aan uw vaste casemanager doorgeven, zij pakt het verzuim dan verder op.
Uw casemanager gaat vanaf de tweede ziektedag aan de slag. Zij belt dan de betreffende medewerker in verband met de ziekmelding. Daarna wordt er contact met u opgenomen om onze bevindingen te bespreken en te bepalen of er actie vereist is. Hierbij kunt u denken aan een (tijdelijke) aanpassing van de werkzaamheden of het inschakelen van de bedrijfsarts.
Verzuim en WIA-casemanagement
Waar mensen werken, kan ziekteverzuim voorkomen. De meeste werknemers die zich ziek melden, zullen binnen twee weken hun werkzaamheden weer hervatten. Maar het kan voorkomen dat een werknemer langer uit de roulatie is. Bij langdurig verzuim start een ingewikkeld, langdurig en bovenal kostbaar traject. De meeste leidinggevenden hebben moeite met dit traject. Een externe casemanager biedt uitkomst.
Casemanager
De casemanager inzetbaarheid (Verzuim en of WIA) voert namens de werkgever de regie over het verzuimproces. Deze zorgt ervoor dat alle stappen van de Wet verbetering poortwachter op tijd genomen worden en verzorgt het contact tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever. Hij mag daarbij niet weten wat er medisch aan de hand is. Dat is ook niet nodig: voor het re-integreren van de werknemer is het vooral belangrijk te weten wat de werknemer nog wél kan. Dat bepaalt de bedrijfsarts, die dit terugkoppelt aan de casemanager. De casemanager kan het advies van de bedrijfsarts dan weer vertalen in concrete plannen voor de re-integratie. De casemanager ondersteunt werkgever en werknemer dus bij alle stappen. Hij kan uitleggen wat de gevolgen van bepaalde keuzes zijn en hierin adviseren.
De casemanager richt zich op 4 onderdelen
Beheersen en coördineren
Verzuimdossiers
Beperken en voorkomen
Van schadelast vezuim en WGA
Bestaande dossiers
Actieve schadelastbeheersing
Re-integratiebegeleiding
(Ex) werknemers sneller terug naar werk
Proces optimalisatie
Verzuimbeleid
Analyseren en waar nodig herschrijven
Werkprocessen
Analyseren en waar nodig herschrijven
Advisering
Preventiemaatregelen rondom belasting en belastbaarheid
Verzuim en WGA-registratie
Verbeteren of aanleggen
Implementeren en uitvoeren
Van ZW en/of WGA eigenrisicodragerschap
Advies en training
Bedrijfsarts en Arbo
Advies over beste keuze bedrijfsarts
Leiding geven aan Verzuim
Verzuimgesprekken
Leiding geven aan Inzetbaarheid
Wat kan Arbeidsadviesgroep voor u betekenen?
Arbeidsadviesgroep adviseert u graag over een passende oplossing met de juiste services voor uw bedrijf en uw medewerkers. Daarnaast kunnen wij u in bredere zin adviseren over een veilige en gezonde werkomgeving, vitaliteit en inzetbaarheid van uw werknemers.
Vul hieronder uw gegevens in voor een vrijblijvend gesprek
Een persoonlijke benadering
Onze specialist, Anton van de Sanden, staat voor u klaar.