• Beperk uw financiële risico’s en kies voor gemak

Zwaarwerkregeling

Vanaf 1 januari 2021 is in de CAO opgenomen dat Bouwpersoneel de mogelijkheid heeft om 3 jaar eerder met pensioen te gaan. Een mooie ontwikkeling voor de sector met de zwaarste beroepen!

  • Minder kans op langdurig verzuim bij oudere medewerkers

  • Geen transitievergoeding bij pensionering
  • Inzetbaar houden van uw medewerkers
  • Goed werkgeverschap

Drie jaar eerder stoppen mogelijk!

Bouwplaatsmedewerkers krijgen een voorwaardelijk recht op een bruto uitkering van € 22.163,64 bruto per jaar (€ 1.846,97 euro per maand) bij het vervroegen van het pensioen, de zogenoemde zwaarwerkregeling. De werknemer moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In het landelijke Pensioenakkoord is ook opgenomen dat werkgevers geen RVU boete meer hoeven te betalen. In principe zijn er dus geen extra kosten voor u als werkgever als uw werknemer eerder stopt met werken.

Sterker nog…u verkleint het risico op kosten als gevolg van verzuim. Een win-win situatie dus!

Financiële APK biedt inzicht bij zwaarwerkregeling

Eerder stoppen met werken kan dus interessant zijn voor werkgever én werknemer. Ondanks het feit dat de overheid en pensioenfondsen de pensioencommunicatie makkelijker proberen te maken, is het voor veel mensen lastig om te bepalen hoe zij er financieel voor staan en of eerder stoppen met werken voor hen haalbaar is. Arbeidsadvies Groep heeft als adviseur veel ervaring met pensioenen in de bouwsector. Wij bieden financiële adviesgesprekken voor oudere medewerkers (de zogenaamde Financiële APK), waarin we snel kunnen vaststellen of er een win-win situatie mogelijk is.

Wat is je investering

De kosten voor een financiële APK bedragen €295,- per medewerker voor losse gesprekken. Als er meerdere gesprekken ingepland kunnen worden op een dag, dan bedragen de kosten €250,- per gesprek.

Financiering van de gesprekken kan plaatsvinden uit het individuele Duurzame Inzetbaarheidsbudget van uw werknemers. Hierdoor hoeven Financiële APK gesprekken u als bedrijf niets te kosten.

Voordelen

De voordelen van Arbeidsadviesgroep

Arbeidsadviesgroep adviseert u graag over passende verzekeringen en services voor uw bedrijf en uw medewerkers. Wij kennen de producten en de aanbieders in de markt en helpen u bij het maken van een weloverwogen keuze. Daarnaast kunnen wij u in bredere zin adviseren over een veilige en gezonde werkomgeving en de vitaliteit van uw werknemers.

Eén aanspreekpunt

Voor uw management en HR die alles regelt.

Kortere wachttijd

Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers eerder worden behandeld.

Subsidies

Wij benutten voor u subsidies en re-integratiebijdragen van verzekeraars.

Combinatiekorting

Goed werkgeverschap

Ik wil een vrijblijvend gesprek over het inzetten van de Financiële APK.

Onze specialist, Anton van de Sanden, staat voor u klaar.