• Werknemers eerder me pensioen, minder verzuim

Zwaarwerkregeling

Vanaf 1 januari 2021 is in de CAO opgenomen dat Bouwpersoneel de mogelijkheid heeft om 3 jaar eerder met pensioen te gaan. per 1 januari 2024 ook voor UTA!

  • Werknemers goed en volledig geïnformeerd

  • Geen transitievergoeding bij pensionering
  • Minder verzuim van medewerkers

  • Goed werkgeverschap

Drie jaar eerder stoppen mogelijk!

Bouwplaatsmedewerkers en UTA medewerkers krijgen een voorwaardelijk recht op een bruto uitkering van € 23.271,84 bruto per jaar (€ 1.939,32 euro per maand) bij het vervroegen van het pensioen, de zogenoemde zwaarwerkregeling. De werknemer moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In het landelijke Pensioenakkoord is ook opgenomen dat werkgevers geen RVU boete meer hoeven te betalen. In principe zijn er dus geen extra kosten voor jou als werkgever als jouw werknemer eerder stopt met werken.

Sterker nog…jij verkleint het risico op kosten als gevolg van verzuim. Een win-win situatie dus!

Financiële APK biedt inzicht bij zwaarwerkregeling

Eerder stoppen met werken kan dus interessant zijn voor werkgever én werknemer. Arbeidsadviesgroep heeft als adviseur veel ervaring met pensioenen in de bouwsector. Wij bieden uitgebreide financiële adviesgesprekken voor oudere medewerkers (de zogenaamde Financiële APK), waarin we snel kunnen vaststellen of er een win-win situatie mogelijk is.

  • Jouw werknemer volledig geïnformeerd

  • Advies afgestemd op werknemer

  • Hulp bij aanvraag

Wat is je investering

De kosten voor een financiële APK bedragen €295,- per medewerker voor losse gesprekken. Als er meerdere gesprekken ingepland kunnen worden op een dag, dan bedragen de kosten €250,- per gesprek.

Financiering van de gesprekken kan plaatsvinden uit het individuele Duurzame Inzetbaarheidsbudget van uw werknemers. Hierdoor hoeven Financiële APK gesprekken u als bedrijf niets te kosten.

Voordelen

De voordelen van Arbeidsadviesgroep

Arbeidsadviesgroep adviseert jou graag over verschillende inkomensverzekeringen en helpt jou middels onze unieke providerboog en fitportaal om jouw werknemers zo spoedig mogelijk te laten re-integreren en/of maximaal inzetbaar te houden.

Eén aanspreekpunt

Voor uw management en HR die alles regelt.

Kortere wachttijd

Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers eerder worden behandeld, arbeidsdeskundigen en re-integratie 2de-spoor meteen beschikbaar.

Subsidies

Wij benutten voor u subsidies en re-integratiebijdragen van verzekeraars.

Financieel voordeel

Naast goed werkgeverschap, scherpe premies en minder kosten door gebruik van onze eigen providerboog.

Ik wil een vrijblijvend gesprek over het inzetten van de Financiële APK.

Onze specialist, Anton van de Sanden, staat voor u klaar.