In Nederland groeit de bezorgdheid over werkstress en het verstoord evenwicht tussen werk en privéleven. Onlangs uitgevoerd onderzoek heeft aangetoond dat werknemers steeds vaker worstelen met deze kwesties, een alarmerende trend.

De impact van de COVID-19-pandemie heeft de situatie verder gecompliceerd, omdat veel mensen nu vanuit huis werken, wat de grens tussen werk en privé vervaagt. Voortdurende bereikbaarheid via digitale communicatiemiddelen heeft de druk op werknemers verhoogd.

In deze uitdagende tijden speelt Arbeidsadviesgroep een cruciale rol in het ondersteunen van werkgevers. Wij hebben een providerboog gelanceerd, met specialisten en tools om jouw werknemers te helpen bij divers aspecten van hun welzijn, waaronder vitaliteit, werkstress, financiële stress, en meer. Dit initiatief heeft tot doel het voorkomen en verlagen van verzuim van jouw werknemers.

Deskundigen benadrukken dat de gevolgen van werkstress ernstig kunnen zijn, met risico’s op burn-out, gezondheidsproblemen en afnemende productiviteit. Arbeidsadviesgroep benadrukt het belang van proactieve maatregelen en ondersteuning van werknemers.
De overheid werkt eveneens aan wetgeving om het recht op onbereikbaarheid buiten werktijden te waarborgen.

Het is duidelijk dat werkstress en de werk-privé balans essentiële kwesties zijn die aandacht en actie vereisen. Het Fitportaal van Arbeidsadviesgroep vormt een waardevol hulpmiddel om werknemers te helpen bij het beheer van deze uitdagingen en het bevorderen van hun welzijn.

Wilt u ook service waar u blij van wordt?
Neem contact met ons op: