Duurzame inzetbaarheid2024-01-19T14:08:20+02:00
  • Optimale inzetbaarheid van jouw werknemers

Duurzame inzetbaarheid

Boost je succes met vitale, gemotiveerde werknemers! Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk bevordert gezondheid, ontwikkeling en bevlogenheid.

Bevlogen werknemers

30% minder verzuim

25% minder verloop

Bevlogen werknemers

30% minder verzuim

25% minder verloop

Duurzame inzetbaarheid

Onze Kernwaarde

Johan
Johan
Johan
Johan

Bij Arbeidsadviesgroep staat duurzame inzetbaarheid centraal in onze visie op het succes van organisaties en hun medewerkers. Duurzame inzetbaarheid gaat verder dan een kortetermijnbenadering; het richt zich op het ontwikkelen van gezonde, gemotiveerde en productieve werknemers op de lange termijn. We geloven dat duurzame inzetbaarheid en werkgeluk niet alleen cruciaal is voor de individuele groei van werknemers, maar ook voor het gedijen van organisaties in een voortdurend veranderende wereld.

Een greep uit onze vragenlijsten

Hieronder een aantal tools die jou kunnen helpen om inzicht te krijgen waar jouw organisatie staat.
Wij begeleiden jou richting een organisatie, waarin jouw werknemers duurzaam inzetbaar blijven!

Duurzame Inzetbaarheids Index DIX
Organisatiescan
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
Leiderschap duurzame inzetbaarheid

Ons Innovatieve Fitportaal

Duurzame Inzetbaarheid en werkgeluk in actie.

Met trots presenteren wij ons innovatieve Fitportaal, dat integraal deel uitmaakt van onze dienstverlening voor duurzame inzetbaarheid. Ons Fitportaal is ontworpen om jou te ondersteunen bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie. Het fungeert als een krachtig instrument waarmee jouw medewerkers gezonder, gemotiveerder en uiteindelijk productiever kunnen zijn.

De kracht van ons Fitportaal

Met behulp van ons Fitportaal bieden we de volgende voordelen voor zowel werknemers als werkgevers:

Inzetbaarheid en Werkgeluk Monitoring

Ons Fitportaal biedt tools voor het meten en bevorderen van werkgeluk. Gelukkige medewerkers zijn gemotiveerder en meer betrokken bij hun werk, wat leidt tot verbeterde prestaties, minder verzuim en lager verloop.

Gezondheids- en Welzijnsprogramma’s

We integreren gezondheids- en welzijnsprogramma’s in ons Fitportaal, met aandacht voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Dit resulteert in een gezondere en vitalere werknemers.

Persoonlijke Ontwikkeling

Ons Fitportaal faciliteert en stimuleert continue persoonlijke groei door middel van training en ontwikkelingsmogelijkheden. Werknemers kunnen hun vaardigheden en kennis blijven uitbreiden, waardoor ze goed voorbereid zijn op veranderingen binnen en buiten de organisatie.

Feedback en Communicatie

Een open en constructieve communicatiecultuur is essentieel voor duurzame inzetbaarheid. Enkele dienstverleners binnen het Fitportaal bieden tools en trainingen om de communicatie tussen de werknemers van een team, leidinggevenden en de organisatie als geheel te bevorderen.

Duurzame inzetbaarheid, het kloppende hart van jouw organisatie, biedt ongekende voordelen. Het betekent dat jouw medewerkers zich zowel lichamelijk als geestelijk topfit voelen, zodat ze continu waarde toevoegen aan jouw bedrijf.

Bij Arbeidsadviesgroep begrijpen we dat investeren in de ontwikkeling en het welzijn van je medewerkers leidt tot:

Samen werken we aan een succesvolle, stralende toekomst. Kies voor duurzame inzetbaarheid bij Arbeidsadviesgroep en ontgrendel de voordelen die jouw organisatie naar nieuwe hoogten zullen tillen!

Veelgestelde vragen over duurzame inzetbaarheid

Welke voordelen brengt duurzame inzetbaarheid voor werknemers met zich mee?2023-10-05T10:33:01+02:00

Duurzame inzetbaarheid biedt werknemers voordelen zoals een verbeterde werk-privébalans, groeimogelijkheden, betere gezondheid en welzijn, en een grotere mate van voldoening en werkgeluk in hun loopbaan. Het stelt hen in staat om veerkrachtig te blijven in een snel veranderende arbeidsmarkt. 

Wat is de rol van werkgeluk in duurzame inzetbaarheid?2023-10-05T10:31:49+02:00

Werkgeluk speelt een cruciale rol in duurzame inzetbaarheid. Gelukkige werknemers zijn gemotiveerder, meer betrokken bij hun werk en hebben een hogere productiviteit. Het draagt bij aan het welzijn van werknemers en kan ziekteverzuim verminderen. 

Wat zijn enkele concrete maatregelen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen?2023-10-05T10:31:00+02:00

Enkele maatregelen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen zijn:

  • Ondersteuning van training en ontwikkeling van werknemers.
  • Het aanbieden van flexibele werkregelingen.
  • Het implementeren van gezondheids- en welzijnsprogramma’s.
  • Het bevorderen van een open communicatiecultuur.
  • Het stimuleren van mentor- en coachingprogramma’s.
Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk voor werkgevers?2023-10-05T10:29:58+02:00

uurzame inzetbaarheid is belangrijk voor werkgevers omdat het de productiviteit verhoogt, de kosten verlaagt, talent behoudt en de reputatie van het bedrijf verbetert. Het helpt werkgevers om gezonde en gemotiveerde werknemers te behouden.

Wat is duurzame inzetbaarheid?2023-09-14T07:16:07+02:00

Duurzame inzetbaarheid verwijst naar het vermogen van een persoon om gedurende zijn hele loopbaan productief en gemotiveerd te blijven werken, rekening houdend met veranderende omstandigheden. 

Een persoonlijke benadering

Onze specialist, Anton van de Sanden, staat voor u klaar.

Ga naar de bovenkant